IMG_1217Fremgangsmåde og praktiske oplysninger:

Når festligheden nærmer sig kontakter jeg jer 14 dage før for at høre det præcise antal gæster.

På dagen ankommer jeg og sætter grisen over i grillen på et pasende tidspunkt så den er klar til servering til den forventet spisetid, det kan i nogle tilfælde svinge lidt da vejret kan have stor indflydelse på temperaturen i grillen, grisen bliver ikke serveret før den er helt gennem stegt. Det tager en time at varme grillen op og grisen skal grille i ca. en time pr 10kg, der regnes med 1kg fersk gris pr gæst. Fx: kommer der 50 gæster der skal spise kl 18 vil min ankomst være kl 12.

Grillen bruger ikke strøm men der skal være adgang til varmt vand. I tilfælde af regnvejr har jeg en pavillon som jeg selv kan sætte op. Pavillonen er 3×3 meter.

Grillen står fast på en trailer og er nem at manøvrere rundt med, grillen er 123cm bred. Når grisen skæres ud foregår det ved siden af grillen på mit medbragte skære brædt, her kan kødet også serveres fra eller det kan blive bragt på et fad i udskårne stykker til buffeten. Når jeg skærer grisen ud kan vil der være fedt og kødsaft der løber fra og ned på underlaget, så det skal ikke forgå på de pæneste fliser. Er der til valgt tilbehør til grisen stilles det op som en buffet på borde som I selv stiller til rådighed. Når så gæsterne er færdige med at spise er der ofte en del rester, I vælger selv om jeg skal tage det med eller om i vil gemme det, i så fald er det en god ide at huske nogle frostposer som I kan pakke det i.

Når alle munde er mætte pakker jeg sammen og siger tak for i dag.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA